Iako je sinoć kiša pratila maturante, vedrog raspoloženja nije manjkalo, pa su autobusom otputovali do odredišta-Hotela President.Kiša je padala, a maturanti su vidno raspoloženi stigli do svoje posljednje maturske stanice.

“Ove školske godine 93 učenika su završili deveti razred. Matura je proslavljena u Hotelu President, gdje smo uz slavlje dodjelili priznanja najboljim učenicima, a takođe po tradiciji proglasili smo i učenika generacije. To je Fuad Durić, a dodijeljene su pohvale učenicima koji su u toku devetogodišnjeg obrazovanja imali odličan uspjeh i primjerno vladanje”, rekla nam je direktorica Besima Jagodić.

Učenik generacije nije krio zadovoljstvo zbog uspjeha koji mu je saopšten baš na maturskoj zabavi:

“Svima nam je ovo veče za pamćenje, meni posebno jer sam proglašen učenikom generacije, u školi gdje ima mnogo odličnih učenika i znam da je konkurencija bila veoma jaka. Svoje školovanje ću nastaviti u gimnaziji”.

O svojim uspjesima na raznim takmičenjima Fuad Durić kaže:

“Tokom dosadašnjeg školovanja bio sam član dramske, recitatorske, likovne i novinarske sekcije. Učestvovao sam na mnogim takmičenjima iz nastavnih predmeta. Najviše uspjeha imao sam iz fizike i tehničkog odgoja, gdje sam bio pobjednik na opštinskim takmičenjima, a imao sam više drugih i trećih mjesta. Vrijedan uspjeh postigla je naša ekipa iz košarke, kada smo osvojili drugo mjesto na opštinskom takmičenju”.

Pohvale za odličan uspjeh od drugog do devetoga razreda dobili su učenici Mirza Imamović, Ajla Mahmutbegović, Abdulah Durić, Amra Jagodić, Amra Begović i Ajna Užičanin./M.N.-Š.G./

Vaš komentar na članak: