Druga OŠ: Ispraćaj godine uz prigodan program

Učenici i nastavno osoblje Druge osnovne škole vrijedno su radili tokom tekuće godine pa ni uspjesi nisu izostali. Osim uspjeha u učenju i vladanju, mnogo se postiglo na gradnji bolje infrastrukture i povoljnih uslova za rad s djecom.

Povodom Dana dječije radosti i Nove godine danas je održan prigodan program. Direktorica Besima Jagodić je čestitala Novu godinu i istakla postignute rezultate:

“Naši učenici su postigli zapažene rezultate u učenju i raznim takmičenjima. Takođe ističem da se mnogo uradilo na planu infrastrukture i stvaranja povoljnijih uslova za rad s djecom. Tako smo uspjeli postaviti novi krov, sanirali odvodnju, uredili učionice i opremili ih novim namještajem, pa ćemo tako nastaviti i naredne godine. Ostvarili smo dobru saradnju sa Vijećem roditelja, koje takođe čini napore da nam svima bude bolje. Potrebno je još istaći da smo nabavili novu opremu za predmet tjelesni odgoj i sport, a poboljšali smo i stanje u školskoj biblioteci nabavkom 145 novih knjiga za naše učenike i njihovu lektiru”.

Predsjednik Vijeća roditelja Hajrudin Kozarević je takođe čestitao djeci i njihovim roditeljim Novu godinu i poželio im još mnogo uspjeha:

“Imali smo raznovrsne aktivnosti i stvoreni su znatno bolji uslovi za rad. Zajednički smo organizovali i Prodajni bazar, tako da smi i te novce iskoristili za boljitak u ovoj odgojno obrazovnoj ustanovi.Iduće godine bit će još aktivnosti kojima želimo dalje poboljšanje uslova boravka i rada u školi”.

Učenici su se prigodnim programom predsatavili uspješnim recitacijama, pjesmama, plesovima, folkornim nastupima i igrokazima, a imali su i ukrasne kape sa novogodišnjim koloritom, kako to priliči nadolazećoj Novoj godini./Š.G./