Druga OŠ: Ispraćeni maturanti

Ako je bilo straha od kiše, s prvim koracima defilea maturanata kroz grad, uz pratnju Duvačkog orkestra Konjuh, nestalo je!Tako je ovaj dugo očekivani trenutak sretno završio.

Matruranti su predvođeni direktoriom Besimom Jagodić, razrednim starješinama i nekadašnjim učiteljima do prvih pet razreda defilovali do BKC, odakle su nasatvili autobusima do Hotela Pressident u Ljubačama.Prije izlaska iz škole okupili su se još jednom zajedno u svojim učionicama, jedni drugima pokazali novu odjeću nabavljenu specijalno za večerašnju priliku.

Direktorica Besima Jagodić hvali generaciju i kaže da je postigla veoma dobar uspjeh tokom devet proteklih školskih godina:

“Pomješani su nam radost i tuga, to su takvi trenuci koji se dugo pamte. Imali smo 95 maturanata u četiri odjeljenja. Bili su super u učenju i radu u raznim sekcijama slobodnih aktivnosti, a na takmičenjima iz nastavnih predmeta, sporta i drugih manifestacija osvajali su visoka mjesta. Imali smo učenike i na državnim prvenstvima.Šta reći osim da im poželim puno uspjeha u nastavku školovanja”.

U Hotelu Pressident obavljena je ceremonija dodjele priznanja najbojim učenicima. Za učenicu generacije proglašena je Edina Trumić i nagrađena je prigodnim poklonima. O svom uspjehu Edina kaže:

“Imala sam sve petice od prvog razreda, a osim toga ispoljila sam potrebne aktivnosti u raznim sekcijama i takmičenjima. Iz tehničkog odgoja sam postigla plasman na državno prvenstvo, a iz matematike sam bila prvo mjesto na općini Živinice i četvrto na TK iz istorije. Član sam Duvačkog orkestra Konjuh petu godinu, sviram klarinet i hvala orkestru što je večeras bio uz mene na defileu ulicama grada”.

Na svečanom ipraćaju maturanata pohvale i knjige uručene su učenicima koji su od prvog do devetog razreda imali sve odlične ocjene-sve djevojčice.To su Aldina Jajić, Dženita Murtović, Amina Kozarević, Samra Dugonjić, Lara Nišić i Ajla Imamović.

Na ispraćaju maturanata našao se i Benjamin Brčaninović, talentovani košarkaš. Iako mlad odavno je nadmašio visinom dva metra, pa je prošle godine prešao u sarajevski Spars.Odakle večeras u Živinicama ovako objašnjava:

“Mada sam poslije osmog razreda napustio društvo iz Druge OŠ ja sam večeras došao zato što me vežu mnoge uspomene i što je ovo moja generacija. Istina, bit ću na defileu i ispraćaju maturanata i u Sarajevu.Dakle, bit ću na obje maturske večeri.Nastupam za pionirsku selekciju Sparsa, pa ako mi se posreći i budem uspješan sportista, od prvog ugovora donirat ću novaca Drugoj osnovnoj školi.

Larisa Smajlović je takođe maturantica, a o daljim planovima kaže:

“Ostaje mi u lijepom sjećanju Druga osnovna škola, dobro se učilo, profesori super, tako da s puno znanja idemo dalje. Nastavit ću školovanje u Medicinskoj školi Živinice”.

Tako je bilo večeras, a tako će ispraćaj maturanat organizovati i u drugim osnovnim školama općine Živinice.Već sutra na redu je Prva OŠ./Š.G./