Danas je u Drugoj osnovnoj školi sekcija “Mladi poduzetnici” organizovala prodajnu izložbu sopstveno izrađenih rukotvorina. Iako je riječ o djeci školskog uzrsta od IV do IX razreda njihove majstorije i kreacije došle su do punog izražaja, pa su posjetioci imali šta vidjeti.

“Naša sekcija broji 15 članova i to su uglavnom talenti koji vole rukotvorine, rade bižuteriju, slikarstvo, stolne lampe, ukrasne vazne, čaše, te druge kreativne predmete. Pozvali smo roditelje da nas posjete i vide koliko su djeca postigla u svom poduzetništvu”, rekla nam je profesorica razredne nastave Senija Memić, vođa sekcije.

Direktor škole Rasim Muratović ističe da u školi imaju niz uspješnih sekcija, a da su Mladi poduzetnici među najmlađim:

“Škola pomaže rad svih sekcija pa i ove, koja takođe postiže zapažene rezultate. Djeca će pripremiti svoje radove i za izložbu koja će biti organizovana u BKC Tuzla, gdje će biti radovi svih učenika Tuzlanskog kantona. Ovo je dobra prilika da učenici sami urade neku svoju rukotvorinu uz pomoć profesorice i kada to prodaju da imaju vlastito zarađeni džeparac”.

Tako to rade u sekciji Mladi poduzetnici Druge osnovne škole, u čuji kvalitet radova smo se uvjerili na prodajnoj izložbi!/Š.G./

Na slikama: Sa izožbe sekcije Mladih poduzetnika

Vaš komentar na članak: