Prvačići Druge osnovne škole, potpomognuti jednim odjeljenjem drugog razreda, danas su se, zajedno sa svojim roditeljima, prihvatili posla i na zadatu temu, u skladu sa novim godišnjim dobom-proljećem, radili kreativnu radionicu.

Radionica na temu “Veselo proljeće” zahtjevala je mnogo raznog materijala, papira u boji, crteža proljetnog cvijeća, lasta, roda, leptira i svega onoga što nas podsjeća na ovo godišnje doba. Vrijedne profesorice razredne nastave Greta Tadić Cirger, Asima Muratović, Elvedina Mujagić, dr.Asim Bojić i Alma Hadžiavdić izvršili su temeljite pripreme pa ni uspjeh nije izostao.

Mirzeta Hasanović, pomoćnik direktorice Druge OŠ, poželjela je mnogo uspjeha na početku radionice:

“Djeca najviše vole proljeće, a znamo i zašto, jer poslije hladne zime sve je ljepše i drugačije. Tako će učenici danas sa mnogo boja dočarati ovo lijepo godišnje doba, kojemu se svi radujemo”.

Potom je učenica Ajla Mujagić pročitala poruku proljeću, kojim sugerira prvačićima da unesu mnogo kolorita u predmete kojim žele pojasniti zašto volimo proljeće?

Učenici su svoj zadatak radili u četiri centa i u svim su pravili Veselo proljeće na hamer papirima od raznih materijala, kojima su zorno prikazali kako oni vide proljeće, koje, za razliku od prethodnog, okiti prirodu i svijet oko nas.

Djeca najbrže rastu u proljeće

“Izvršile smo temeljite peripreme, upoznai roditelje sa ciljevima naše readionice, djeca su na vrijeme pribavila potrebni materijal, tako da smo korisno iskoristili školski čas u kreativnom radu, razvijanju tolerancije kod djece i druženja. Imali smo pomoć i roditelja, koji su se uključili aktivno u radionicu”, ističe profesorica Greta Tadić Cirger.

Direktorica Besima Jagodić nije krila zadovoljstvo nakon realizacije ciljeva radionice:

“Danas su predsatvnici naše škole, dramska sekcija, nastupali u Narodnom pozorištu Tuzla na obilježavanju Svjetskog dana Roma i svoju tačku uspješno su realizpovali, te nagrađeni burnim apalauzom. Tako isto i danas na radionica “Veselo proljeće” djeca su opravdala u potpunosti cilj, a to je da djeca izražavaju svoju krativnost, da se kroz igru, druženje, maštu i zajednički rad usvaja i razvija znanje,te obilježi dolazak novog godišnjeg doba”.

Nakon što su uradili zadatu temu radovi učenika su postavljeni na velike hamer papire i postavljeni na zid, gdje su se potom i fotografisali. I na kraju, neko reče da je proljeće važno i po tome što djeca tada rastu brže nego u bilo kojem godišnjem dobu!?/Š.G./

Vaš komentar na članak: