I konačno oržan je i poslejdnji čas-susret sa doskorašnjim učenicima Druge osnovne škole Živinice. Učenicima devetih razreda podjeljene su svjedožbe o uspješno završenom školovanju u ovoj javnoj ustanovi.
Direktorica škole Besima Jagodić je okupljenim učenicima čestitala završetak školovanja i poželila puno sreće u srednjim školama koje odaberu. Devete razrede Druge osnovne škole pohađalo je 117 učenika, razvrstanih u 5 odjljenja. Razredne starješine bili su im Mirjana Tadić, Behija Imamović, Ajša Abadžić, Aida Hodžić i Jasenka Behrić. Nakon potpisa o primitku svjedožbe, stisak ruke sa razrednim starješinama označio je njihov rastanak od škole u kojoj su proveli devet godina.

Pomoćnik direktora škole Mirzeta Hasanović zadovoljna je postignutim rezultatima u uspjehu učenika maturanata i kaže:

“Gotovo svi učenici su uspješno okončali svoje školovanje, tako da od 117 učenika završnih razreda imamo 43 odlična, 35 vrlo dobrih, 34 dobra, 4 dovoljna i 8 neocjenjenih učenika. Učenica generacije, kako smo već ranije saopštili, je Dženana Selimović”.

Nedavno je održano i tradicionalno matursko veče, tako da su se nastavnici i učenici devetih razreda danas oprostili i da će svima školovanje u Drugoj osnovnoj ostati u dugom i lijepom sjećanju./Š.G./

Na slici: Sa nedavne ceremonije maturskih svečanosti

Vaš komentar na članak: