Prigodnim svečanostima danas je u Drugoj osnovnoj školi Živinice obilježen Dan ove odgojno-obrazovne ustanove. Svečanost je započela intoniranjem državne himne BiH, a potom se prisutnima obratila dirketorica škole Besima Jagodić, koja je uputila čestitke učenicima, zaposlenicima, roditeljima, saradnicima i priajteljima škole.

Obilježavanje 9.maja, Dana škole bila je prilika da se oda priznanje i nagrade najbolji učenici sa raznih takmičenja održanih tokom školske godine, a izveden je i prigodan program učeničkih sekcija. Uspješni su bili mladi recitatori, članovi dramske sekcije i školski hor. Svoja dostignuća učenici su predstavili na izložbi likovnih i ručnih radova.

Nagrade za postignuti uspjeh dobili su najbolji učenici sa raznih takmičenja, a za najbolje učenike od prvog do devetog razreda proglašeni su: Harun Patković, Ajla Đaković, Ismar Muminović, Enis Sinanović, Belma Sarić, Gavrilo Petković, Emina Trumić, Amila Sakić i Adnan Buševac.

Za uspješan dugogodišnji rad u Drugoj osnovnoj školi u zasluženu mirovinu ispraćeni su Fata Delić i Smail Imamović, kojima su uručeni prigodni darovi.

Svečananost u Drugoj OŠ bili ja prilika da se saradnicima škole uruče zahvalnice za doprinos ostvarivanju Plana rada ove odgojno obrazovne ustanove./Š.G./

Vaš komentar na članak: