Druga OŠ: Nagrade povodom Dana škole

Lijep sunčan dan uljepšao je događaj godine u Drugoj osnovnoj školi Živinice, koja je danas prigodnim programom obilježila Dan ove odgojno-obrazovne ustanove. Svečanost je uveličao općinski načelnik dr.Samir Kamenjaković, koji je zaposlenom osoblju i učenicima čestitao Dan pobjede i Dan škole, te im poželio još puno uspjeha u radu i učenju.

Svečanost je počela intoniranjem državne himne BiH, nakon čega se prisutnima obratila direktorica Besima Jagodić i ukratko predstavila postignuto na poboljšanju uslova rada škole tokom minulog perioda:

“Tokom tekuće školske godine mnogo je učinjeno na stvaranju boljih uslova za učenje i uopšte rad u školi. Zahvaljujući saradnji sa Vladom TK i općinom Živinice zamjenit ćemo peć centralnog grijanja i instalacije, kao i sanaciju krova i poda sale tjelesnog odgoja.Takođe je došlo vrijeme za zamjenu prozora s prednje strane naše škole.Prozori na sali takođe su u lošem stanju, pa ćemo sredstvima sa nedavno održanog Bazara i to sanirati. Podsjećam da takođe imamo veliku podršku u radu od Vijeća roditelja. Učenici naše škole postigli su veoma dobre rezultate tokom tekuće školske godine, osvajači su mnogih priznanja na takmičenjima i oni će danas biti nagrađeni za svoj uspjeh. Bili smo uspješni domaćini raznih smotri i takmičenja, pa i onih međunarodnog značaja, kada smo ugostili folklorne grupe iz nekoliko zemalja”.

Danas su nagrađeni najbolji učenici sa raznih takmičenja održanih tokom školske godine, ali i najbolji učenici od prvog do devetog razreda, kojima je nagrade uručila predsjednica Školskog odbora Alma Šahbegović. Izveden je i prigodan program učeničkih sekcija. Uspješni su bili mladi recitatori, hor, folklorna sekcija, članovi dramske sekcije. Svoja dostignuća učenici su predstavili na izložbi likovnih radova.

Predsjednik Sindikalne organizacije Druge osnovne škole Mensur Glavić uručio je priznanje za dugogodišnji rad i uspješno vođenje ove odgojno obrazovne ustanove bivšem direktoru i prosvjetaru Rasimu Muratoviću, koji je ispraćen u zasluženu mirovinu.

Svečana akademija bili ja prilika da se saradnicima škole uruče zahvalnice za doprinos ostvarivanju Plana rada ove odgojno obrazovne ustanove, koje je uručila direktorica Besima Jagodić./Š.G./