Prigodnim svečanostima danas je u Drugoj osnovnoj školi Živinice obilježen 1.mart-Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Svečanost je počela intoniranjem državne himne BiH, nakon čega su učenici raznih školskih sekcija izveli raznovrstan program!

Niz lijepih pjesama, pjesmica, recitala, folklornih sadržaja, modernih plesova, horskog muziciranja i ostalog učenici su pokazali velikom broju prisutnih na današnjoj svečanosti. Direktorica škole Besima Jagodić je učenicima i osoblju škole, te građanima BiH čestitala ovaj veliki praznik i podsjetila na istorijske dešavanja prije 26 godina, kada su stanovnici BiH glasali za samostalnu i nedjeljivu Bosnu i Hercegovinu.

“Naši učenici svake godine povodom 1.marta izvedu raznovrstan program u čast ovog velikog praznika. Svim učenicima i zaposlenicima naše škole, kao i građanima širom svijeta koji BiH doživljavaju kao svoju domovinu čestitam ovaj veliki praznik Dan državnosti BiH. Učenici su na današnjoj priredbi pokazali koliko vole svoju domovinu i mi nastojima da oni to iskažu na razne načine, u čemu su u potpunsoti uspjeli”.

I u drugim školama i odgojno obrazovnim ustanovama naše općine svečano je obilježen 1.mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine!/M.N./

Vaš komentar na članak: