Danas je u Drugoj osnovnoj školi Živinice održano općinsko takmičenje iz predmeta Islamska vjeronauka. Prije takmičenja održana je svečanost i priredba koju su izveli učenici škole domaćina. Čast da ovo takmičenje proglasi otvorenim pripala je predsjedniku Medžlisa islamske zajednice Živinice Sedinu ef.Kariću, koji se zahvalio domaćinima na uloženom trudu oko organizacije.

“Nalazimo se u školi dobrih domaćina i zahvalan sam im na lijepom programu i uloženom trudu oko organiozovanja ovog lijepog takmičenja.Ne takmičimo se u znanju, već moralu i lijepom ponašanju”, rekao je između ostalog Sedin ef.Karić.

Prema riječima direktorice Druge OŠ Besime Jagodić takmičenju su se odazvale sve škole naše općine:

“Ovo je sedmo po redu općinsko takmičenje, na kojem učestvuje ukupno 9 škola po 6 takmičara. Za najbolje obezbjeđene su novčane nagrade i knjige od Medžlisa islamske zajednice Živinice, dok će organizator najboljima dodjeliti diplome i zahvalnice za učešće na takmičenju”.

Na današnjem takmičenju učenici koji pokažu najbolje znanje predstavljaće našu općine na Kantonalnom takmičenju koje će se održati u živiničkoj Gimnaziji./Š.G./

Vaš komentar na članak: