Takmičarska ekipa Projekta JA Građanin Druge osnovne škole Živinice postigla je veliki uspjeh osvanjem prvog mjesta u konkurenciji osnovnih škola Tuzlanskog kantona, koje je održano od 25.do 26.aprila u JU Druga osnovna škola Srebrenik.

“Svi smo radosni zbog ovog uspjeha. Osvojili smo prvo mjesto u TK, na koje smo se plasirali kao pobjednici općinskog tkmičenja u Bašigovcima. Ekipa Druge osnovne škole bila je ubjedljiva i osvojila je 780 bodova. Komisija koja je ocijenila rad učenika naše škole je oduševljena urađenim i rezultate koje su učenici postigli. Ekipa je javno pohvaljena na samom proglešenju rezultata i pobjedničkih ekipa”, rekla nam je profesorica Aida Hodžić.

Podsjećamo da je ekipa JU Druga osnovna škola Živinice radila temu “Klupe skamije uzrok deformiteta kičme učenika”. Pokrenuli su akciju zamjene učioničkog namještaja u svojoj školi, tako što će se izbaciti stare skamije i nabaviti novi namještaj. U jednoj učionici namještaj je već promjenjen, a slijede dalje aktivnosti!/Š.G./

Vaš komentar na članak: