Večeras u 18 sata počela je tradicionalna manifesatacija maturskih svečanosti učenika Druge osnovne škole Živinice, povodom završetka IX razreda i osnovno školskog obrazovanja. Svečana povorka kretala se od Druge OŠ, glavnom gradskom ulicom do Gradske dvorane, gdje je organizovano završno druženje.

Ispred zgrade Druge osnovne škole okupio se veliki broj sugrađana, rodbine i prijatelja koji su došli vidjeti maturante, uređene specijalno za ovu priliku, u potpuno novim odjevnim predmetima po posljednjoj modi, a i frizure su bile na visini svečanosti koja se slavila.

Direktorica Druge osnovne škole Besima Jagodić hvali maturante, koji su danas posebno ukrasili školu:

“Svi su željeli izgledati najljepše i zaista smo svi oduševljeni kako su se lijepo pripremili za ovo veče. Imamo pet odjeljenja maturanata i 117 učenika. Bili su vrijedni i marljivi tokom godine, tako da će svi uspješno završiti IX razred i krenuti u srednje škole po vlastitom izboru. Koristim ovu priliku da čestitam svim našim maturantnima uspješno okončanje nastave u Drugoj osnovnoj školi i želim im puno sreće u nastavku školovanja”, rekla nam je direktorica Besima Jagodić.

Profesorica Jasenka Behrić-razrednica IX-D razreda puna je hvale za svoje učenike i kaže:

“Veoma sam zadovoljna njihovim uspjehom, svi prolaze i to nije dolazilo u pitanje, već samo kako postići što bolji uspjeh. Ovo su nam najteži trenuci kada se rastajemo, ali u isto vrijeme i radosni što su završili svoje obrazovanje u našoj osnovnoj školi”.

Maturanti Salih Osmanović, Elma Muminović i Adnan Mustafić znaju gdje će nastaviti svoje školovanje. Odabrali su ono što najviše vole, pa će Salih upisati medicinsku školu, Elma gimnaziju, a Adnana hemijsku.

Poseban razlog za radovanje imala je Dženana Selimović koja je proglašena učenicom genracije, pa joj je direktorica Besima Jagodić uručila nagradu. O svom uspjehu Dženana kaže:

“Veoma sam radosna jer je bilo još mnogo učenika koji su zaslužili ovo visoko priznanje. Osim nastavnih predmeta i odličnog uspjeha pohađam i uskoro završavam Osnvnu muzičku školu-odsjek violina, a sviram i klavir. Na takmičenju u Tuzli Mali princ osvojila sam prvo mjesto, iz matematike sam se plasirala na Federalno takmičenje, iz tehničkog odgoja sam prvak TK, bavim se još košarkom, a govorim više jezika, tako da ću nastaviti na Internacionalnom koledžu u Tuzli”, objašnjava nam uspješna Dženana”./Š.G./

Vaš komentar na članak: