U Drugoj osnovnoj školi Zivince prigodnom priredbom svečano je obilježen 25.novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Svečanost je počela intoniranjem državne himne BiH, nakon čega su učenici raznih školskih sekcija izveli raznovrstan program! Veliki broj prisutnih učenika, radnika škole i goste pozdravila je i uputila čestitku za Dan državnosti BiH zamjenica direktorice, Mirzeta Hasanović.

Učešće u programu su uzeli učenici članovi horske, dramske, recitatorske i literarne sekcije. Niz lijepih pjesama, pjesmica, recitala, folklornih sadržaja, modernih plesova, horskog muziciranja i ostalog učenici su pokazali velikom broju prisutnih na današnjoj svečanosti.

“Kod nas je već postala tradicija da povodom svih značajnih praznika održimo prigodan program, pa je tako bilo i ovoga puta, kada su naši učenici izveli raznovrstan program u čast ovog velikog praznika. Svim učenicima i zaposlenicima naše škole, kao i građanima širom svijeta koji BiH doživljavaju kao svoju domovinu čestitam ovaj veliki praznik Dan državnosti BiH”, rekla je Mirzeta Hasanović.

I u drugim školama i odgojno obrazovnim ustanovama naše općine svečano je obilježen 25.novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine!/Press Druga OŠ/

Vaš komentar na članak: