Danas je u Drugoj osnovnoj školi Živinice organizopvana podjela svjedočanstava učenicima devetih razreda, a proglašen je i učenik generacije. Direktor škole Rasim Muratović je čestitao učenicima uspješno završeno osnovno školsko obrazovanje i poželio im je puno uspjeha u nastavku školovanja:

“Imali smo veoma dobru generaciju, koja je u ovih devet godina školovanja ostavila značajnog traga u napretku odgojno obrazovnog rada. Imali smo ukupno 98 učenika u četiri odjeljenja i svi su uspješno završili svoje školovanje. Imali smo 34 odlična i 38 vrlo dobrih učenika, što dovoljno govori o kako se kvalitetnoj generaciji učenika radi. Uz to, devet učenika je dobilo posebne diplome, jer su tokom ovih devet godina u dnevnicima imali samo petice”, rekao je direktor Muratović.

Za učenicu genracije proglašena je Amila Begović, koja je osim pismenog priznanja dobila i novčanu nagradu, između ostalih i od holandskog hora, te od naših zemljaka iz SAD. O svojim utiscima kaže:

“Lijepo je biti najboji od najboljih, zaista smo svi zaslužili ovo priznanje. Presretna sam, a kada je riječ o nastavku školovanja upisaću Medicinsku školu u Tuzli”.

Amila ne voli da se hvali, ali tu je da joj pomogne razrednik Halil Maslić:

“Riječ je o veoma vrijednoj učenici koja je je imala velike uspjehe na takmičenjima iz nastavnih predmeta. Tako je bila iz matematike -tri puta najbolja na općinskom takmičenju i postizala dobre rezultate na kantonalnim trakmičenjima. I ne samo iz matematike, već i islamske vjeronauke, gdje je takođe stizala do kantonalnog nivoa takmičenja”.

Kao drugo plasirana učenica generacije Amina Nuhić dobila je stranu novčanu nagradu. Kada je riječ o daljem školovanju evo šta su izabrali neki od anketiranih učenika: Edis Ahmetović nastavlja na elektrotehniku, Kenan Beganović želi saobraćajnu školu, a Amer Brčaninović takođe eleketro tehniku. Neka je sa srećom dragi budući srednjoškolci!/Š.Gadžo/

Na slici: Direktor Muratović uručio nagradu učenici generacije Amili Begović

Vaš komentar na članak: