Danas se u svijetu obilježava Dan pobjede nad fašizmom u II svjetskom ratu, pa je taj istorijski datum preuzet i kao Dan Druge osnovne škole Živinice.Prigodnim svečanostima u ovoj odgojno obrazovnoj ustanovi danas su obilježili Dan škole.

Svečanost je započela intoniranjem državne himne BiH, nakon čega je školski hor izveo prigodne pjesme pod dirigovanjem nastavnika Mensura Glavića.Voditelji programa bili su učenici Amra Smajlović i Fikret Andelić. Prisutne goste i domaćine pozdravila je direktorica škole Besima Jagodić:

“Ponosni smo na uspjehe koje su ove godine postigli naši učenici na raznim takmičenjima, često osvajajući najviša priznanja iz pojedinih nastavnih predmeta.Posebno želim istaći dobru saradnju sa Vijećem roditelja naše škole, zaslužnim što smo uspjeli prikupiti raznih donacija u visini od oko 30 hiljada KM, a to nam je omogućilo da obnovimo pojedine učionice i školski objekat, jer je poznato da nam treba mnogo sredstava da popravimo školski objekat.Nadamo se da ćemo u narednom periodu uspjeti obnoviti školu i obezbijediti učenicima bolje uslove za rad i napredovanje”.

Nastavnom osoblju, svim zaposlenicima i učenicima Dan škole čestatiali su Said Čerkezović, predsatvnik općine Živinice i predsjednik Vijeća roditelja dr.Hajrudin Kozarević, koji su obećali nastavak uspješne saradnje.

Danas su nagrađeni najbolji učenici sa raznih takmičenja održanih tokom školske godine, a izveden je i prigodan program učeničkih sekcija. Uspješni su bili mladi recitatori, članovi dramske sekcije. Svoja dostignuća učenici su predstavili na izložbi likovnih i ručnih radova.

Nagrade za postignuti uspjeh dobili su najbolji učenici, a to su Mubina Hodžić-najbolji učenik prvih razreda, Lamija Džinić- najbolja u konkurenciji drugih razreda, te Majda Jusić treći, Adna Ramić četvrti, Ajla Mujagić peti, Erna Halilović šesti, Harun Muminović sedmi, Samra Dugonjić osmi i Namik Brčaninović najbolji učenik u konkurenciji završnih devetih razreda.

Svečana akademija bili ja prilika da se saradnicima škole uruče zahvalnice za doprinos ostvarivanju Plana rada ove odgojno obrazovne ustanove.U zasluženu mirovinu ispraćeni su dugogodišnji nastavnici i profesori škole Rasim Mujanović, Drago Pavljašecić i Halil Maslić./Š.G./

Na slici: Obraćanje direktorice škole Besime Jagodić

Vaš komentar na članak: