Povodom Kurban Bajrama danas je u Drugoj osnovnoj školi održana svečana priredba, koju je sa učenicima pripremila profesorica Jasmina Mujezinović. Na školskoj sceni su se pojavili recitatori i članovi literarne sekcije, koji su se predstavili prigodnim pjesmama.

Najviše aplauza dobili su članovi hora Ilahija, koji su izveli nekoliko lijepih pjesama i sevdalinki. Direktorica Druge osnovne škole Besima Jagodić je uputiula čestike pripadnicima islamske vjeroipsovijesti:

“Iako je kratko vrijeme od početka nove školske godine profesori su sa svojim učenicima izveli lijep program i tako nas sve nagradili pred veliki praznik Kurban Bajram. Imamo vrlo dobru saradnju sa Islamskom zajednicom Živinice i Muftijstvom TK, koje nam je darivalo namještaj za kabinet vjerske nastave. Povodom ovog velikog praznika čestitke upućujem svim našim učenicima i nastavnom osoblju, kao i svim građanima islamske vjeroispovijesti”.

Učenici Druge osnovne škole su povodom dolaska Kurban Bajrama poslali poruku, “da je tajna uspjeha na ovom svijetu u ljubavi i međusobnom potpomaganju u dobru i da bi radost Bajrama bila manja ako je svi dobri ljudi BiH ne bi dijelili”.

Učenici su takođe uputili poruku,”da se u ova četiri dana sjetimo bolesnih, starih, zaboravljenih i naših šehida, koji su svoje živote dali za našu lijepu domovinu Bosnu i Hercegovinu”./Š.G./

Vaš komentar na članak: