Centar Vrati mi osmijeh okuplja djecu sa posebnim potrebama, koja su okružena pažnjom mnogih, pa tako i učenika Druge osnovne škole Živinice. Učenici ove odgojno obrazovne ustanove posjetili su danas Centar “Vrati mi osmijeh” i uručili im prigodne poklone.

Delegaciju učenika i nastavnika nižih razreda predvodila je Mirzeta Hasanović, zamjenica direktora Druge osnovne škole. Rekla je da djeca ove škole rado dolaze štićenicima Centra, da se s njima druže i da im uruče poklone. Suada Omić, direktor Centra hvali današnje goste i kaže:

“Uvijek se djeca obraduju posjetama, pa je tako bilo i danas. Osim poklona, još veća i značajnija je korist u druženju djece i njihovom upoznavanju, kao i educiranju o potrebi građenja tolerantnog odnosa prema drugom i drugačijem”.

U Drugoj osnovnoj školi nedavno je organiziran „Bazarni dan“, a osim prodaje raznih domaćih proizvoda, dio asortimana odvojen je i za mališane Centra.

“Ne zaboravljamo djecu koja su ometena u svom razvoju, tako da smo danas organizovali posjetu u Ljubačama, gdje su privremeno smješteni. Naša je želja da im se izgradi adekvatan prostor, a kada počne akcija sigurno će i naši učenici odvojiti skromna sredstva za gradnju zgrade Centra”, rekla je direktorica Druge OŠ Besima Jagodić.

Vaš komentar na članak: