Druga OŠ: Uspio novi “Bazarni dan”

Po treći puta Druga osnovna škola Živinice organizuje “Bazarni dan”. Ovoga puta imali su puno više sreće nego ranije, pošto je bilo lijepo vrijeme, pa su pazar napravili u školskom dvorištu.

Posjeta je privukla mnoge prolaznike i namjernike da posjete najveći market u Tuzlanskom kantonu na otvorenom. Bilo je svega, od zimnice kisele i slatke, raznih prerađevina voća i povrća, do kolača raznih vrsta, bureka i čega još ne! Zapazili smo i pripremanje palaćinaka na otvorenom, koje je uspješno obavila maturantica Amina Aljić.

“Imam specijalnu tavu na struju, zamijesila sam brašno i evo pečem mušterijama, koji palaćinke mogu konzumirati još dok su svježi i topli. Nisam htjela kod kuće da ih radim, kako bi bili svježi i topli. Inače sam počela palaćinke sama peći još dok sam bila VI razred osnovne škole”, priča nam Amina, koja vješto rukuje oko pripreme palaćinaka.

Razni domaći proizvodi privukli su pažnju posjetilaca, pa je bilo i dobrog pazara, koji će dobro doći za poboljšanje uslova rada u ovoj odgojno obrazovnoj ustanovi.

“Inicijativu za organizovanje “Bazarnog dana” pokrenulo je Vijeće roditelja i ovo nam je treći puta, jer se pokazalo u praksi da ima rezultata. Od novaca koje danas dobijemo usmjerićemo za nabavku školskih tabli.Zahvalni smo svim roditeljima i djeci koji su uzeli učešće u pripremanju “Bazarnog dana”. Ponuda je bila velika i kvalitetna, pa ni uspjeh nije izostao. Kolektiv škole je mnogo učinio da sve protekne kako smo i zamislili, tako da zahvala ide i njima”, rekla je direktorica Druge OŠ Besima Jagodić.

Učenici su pokazali svoju maštovitost i kreativnost, pa su ispisali razne reklamne poruke, kao: Dodji, vidi, kupi-nismo skupi”, zatim Kupujmo domaće, pa Školski bazar naš veseli- neka kupi šta ko želi i sl.Nakon što su završili sa današnjom prodajom domaćih proizvoda uslijedilo je i brojanje zarađenog novca od pazara, pa je tako “Bazarni dan” Drugoj osnovnoj školi donio 4.181,05 KM.Čestitamo svim učesnicima, kao i kupcima./Š.G./