4g

Svaka kalendarska godina je sumiranje postignutih rezultata, tako je bilo danas i u PD Drenik Živinice.Svečana sjednica, a poslije toga i druženje sa građanima, članovima PD Drenik Živinice,ljubiteljima zaštite okoliša a njih su predstavljali učenici JU Gimnazije Živinice, tačnije članovi Ekološke sekcije “Ekovizija”, koji su isto mogu pohvaliti sa rezultatima tokom 2016.godine.

Lijepo je vidjeti na jednom mjestu različite dobi ali sa jednim ciljem, pa makar to bilo kratko da se udahne čisti zrak kojeg nude naše planine, posebno komleks od PD Drenik Živinice, Njivice na kome se nalaze uređeni objekti za odmor.

“Uz topli čaj i nezaobilazni grah prisutni su se uz prohladno vrijeme ipak na trenutak veselili.Posebno ozarena lica mladih ekologa koji su zatražili da se što prije ponovo posjeti ova oaza koja je tu blizu nas. Naravno, ispunićemo im želju, a ujedno pozvati i druge da nam se pridruže u novom pohodu kojeg planiramo vrlo brzo.Ovom prilikom u ime ekologa Ekovizije i ostalih učenika naše škole želimo svim ljubiteljima zdravog stila života sretnu novu 2017. godinu”, rekao je dr.profesor Sead Noćajević.

Vaš komentar na članak: