Fondacija tuzlanske zajednice pomaže nakon poplava

Danas je u prostorijama općine Živinice obavljena prezentacija Programa podrške saniranja šteta od poplava i klizišta od strane Fondacije tuzlanske zajednice. Na ovaj način na području općine Živinice dodjeljena je pomoć za 6 projekata, o čemu  je koordinator Fondacije tuzlanske zajednice Ismet Sokoljanin rekao:

“Naša je moralna odgovornost da pomežemo ljudima u nevolji i da time animiramo i druge koji mogu više pomoći! Dobili smo veliki broj zahtjeva sa područja općina Tuzla, Lukavac, Srebrenik i Živinice. Na području općine Živinice sredstva smo dodjelili za 4 mjesne zajednice u vrijednosti od oko 12 hiljada KM”.

Načelnik općine Živinice mr.Hasan Muratović je pozdravio gest Fondacije Tuzlanske zajednice i reko da je to od velikog značaja:

“Za pohvalu je što se Fondacija odazvala i pritekla u pomoć građanima zbog nesretnih poplava. Ovdje se radi o 11 malih projekata u 4 mjesne zajednice. Finansijska vrijednost ovdje nije velika, ali je najveća vrijednost poruka da se pomogne ljudima. Dakle, važna je briga za ljude kada im je to najpotrebnije”.

Mevludin Ferhatović je predsjednik MZ Đurđevik i istakao je prije potpisivanja ugovora da je Savjet MZ Đurđevik odredio prioritete za pomoć građanima ovog područja. Nusret Abadžić je predsjednik MZ Rudar:

“Kod nas je specifičan problem, tako da smo mi odabrali četiri porodice koje će dobiti pomoć ukupne vrijednosti od 2,5 hiljada KM, a radi se o prehrani i drugim kućnim potrebama”.

Predsjednik MZ Suha Samid Đulović je rekao da su sredstva dobili za obnovu izvorišta za vodovod, dok će u G.Višći, prema riječima predsjednika MZ Fehima Taletovića, biti obnovljena jedna kuća-stradala od klizišta./Š.G./