Sinoć je u džematu Gornje Dubrave upriličen džematski iftar za preko 200 postača. Džemat Gornje Dubrave također je na pomenutom iftaru predstavljao i Medžlis IZ-e Živinice gostima iz Behram-begove medrese u Tuzli, koji već nekoliko dana učestvuju u projektu Muftijstva tuzlanskog nazvanog “Ramazansko druženje mladih – Autobus prijateljstva”.

Nakon održanog iftara čiju organizaciju su pohvalili i gosti i domaći, obavljen je akšam-namaz, a zatim je upriličen i program koji su izveli učenici Medrese, a potom i predavanje pedagoga Medrese mr. Fuad-ef. Imširovića.

Poslije jacije i teravih-namaza, nastavljeno je druženje mladih iz Medrese i iz Džemata, gdje su mladi razmijenili priče, iskustva, mišljenja, te su se stekla nova prijateljstva. Planirana je i uzvratna posjeta početkom naredne školske godine.

Kao nastavak aktivnosti u džematu Gornje Dubrave, planiran je omladinski iftar krajem ramazana, obilježavanje 27. noći Ramazana, te podjela bajramskih paketa za one slabijeg materijalnog stanja./A.Mevkić/

Vaš komentar na članak: