Na prigodan način Sindikalana organizacija JU Gimnazija Živinice upriličila je druženje sa uposlenicama škole. Ženama se danas u mnogim državama uobičajeno, uz čestitku, daruje cvijeće i pokloni. Poštovanje, ljubav i priznanje – to su glavne riječi kojima se danas opisuje ovaj dan.

Karanfil u znak pažnje je uručen svim prisutnim damama, a aktivisti su se pobrinuli da podsjete kroz mali historijat na važnost očuvanja toga datuma za buduće generacije ljepšeg spola. Globalizacija ne smije narušiti prava žena, one su ravnopravne i korisni članovi zajednice. Međunarodni dan žena, popularno nazvan “Osmi mart”, praznik je ekonomskih, političkih i društvenih dostignuća žena, koji se zvanično obilježava od 1975. godine. Tada su Ujedinjene nacije počele zvanično da obilježavaju Međunarodni dan žena, što se zadržalo i do ovih dana, a nadamo se još mnogo više!

Zaposlenice u JU Gimnaziji bile su zadovoljne ukazanom pažnjom od strane Sindikalne organizacije, te su se zahvalile za lijepo organizovano druženje uz muziku!/S.N./

Vaš komentar na članak: