JU Gimnazija Živinice uspješno realizuje svoje programske zadatke za tekuću školsku godinu, čiji je nastavni dio u samom finišu. Jedan od tih zadataka je i posjeta raznim preduzećima i ustanovama, pa je tako za učenike trećih razreda izborne nastave hemija i biologija organizovana posjeta Stomatološkoj ordinaciju A-dent dr. Butkovića u Živinicama, u pratnji predmetnog profesora dr.Seada Noćajevića.

Bila je to prilika da učenici koji su se opredijelili za prirodnu grupu predmeta uoče vrijednosti zanimanja stomatolog, te su se upoznali sa načinom organizacije rada u jednoj stomatološkoj ordinaciji, koj je je proteklo u druženju na jedan opušteniji način, ali ne na onaj kada dolazimo za liječenje naših zuba. Od momenta kada prvi put pređete prag budite sigurni da ste na putu potpunog oporavka i trajnog rješavanja svih zubnih problema. Mi smo se danas u to uvjerili, prilika je bila da prisustvujemo praćenju operativog zahvata na gornjoj vilici, tako da su učenici prvi puta uživo pratili operaciju na zubima. Stomatološka ordinacija dr.Butković je jedna od prvih privatnih zubnih ordinacija u Živinicama, sa velikim iskustvo stečeno tokom višedecenijskm radom.

“Usavršili su neke od najsloženijih zubarskih procedura, poput hirurgije i protetike. Obavljaju sve stomatološke usluge, uključujući i najsavremenije metode koje su još uvijek rijetke u našoj zemlji.Učenici su se oduševili prijatnošću i stručnosti osoblja koji su im dali određene upute kada je u pitanju poziv stomatologa. Ovo smo znali, ali evo da se podsjetimo da su zdravi zubi preduvjet općeg zdravlja i zadovoljstva čovjeka. To se postiže svakodnevnom njegom, pravilnom prehranom te redovitim kontrolama kod doktora dentalne medicine. Na trenutak učenici su imali priliku da vrše pregled zuba, što im se posebno svidjelo”, istakao je profesor dr.Sead Noćajević nakon obavljene posjete ordinaciji A-dent.

Vaš komentar na članak: