Juče su se u MŠC Sapna okupili najbolji učenici iz biologije srednjih škola Tuzlanskog kantona, gdje su se natjecali u dvije biološke naučne oblasti: genetika sa biotehnologijom i ekologija i zaštita životne sredine.

Pokrovitelj takmičenja je Prosvjetno pedagoški zavod TK, a takmičenje je otvorio gosp.Senad Alić, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona.

JU Gimnaziju Živinice iz genetike predstavljali su učenici Jusuf Nuray, Lejla Imamović i Enida Aličić, a iz ekologije i zaštite životne sredine Naida Nuhanovic, Amila Ćasurovic i Ahsena Hamzabegović, pod mentorstvom dr.sc.Seada Nocajevic.

Učenici iz JU Gimnazija Živinice postigli su izuzetno zapažene rezultate: Naida Nuhanović osvojila je prvo mjesto iz ekologije i zaštite životne sredine, a i ostali učenici su pokazali izuzetan nivo znanja, kako iz genetike, tako iz ekologije. Učenica Naida Nuhanović za osvojeno prvo mjesto dobila je diplomu i jedno značajno ekološko štivo Biodiverzitet parazita riba iz hidroakumulacije Modrac.

Ovakvi razultati su motivacija za buduće takmičare iz JU Gimnazije Živinice koji će nastaviti stopama Naide i ostvarivati vrhunske rezultate. Posebno što želimo istaknuti je srdačan doček u ovoj pitomoj bosanskoj oazi mira, Sapni, od strane menadžmenta, uposlenika i učenika MŠC Sapna./Press JU Gimnazija/

Vaš komentar na članak: