Danas u 10,30 sati došlo je do havarije u vodovodnoj mreži, što je bio uzrok cjelodnevne nestašice vode u Živinicama. Kako je došlo do pucanja cijevi promjera 300 mm u neposrednoj blizini JP Komunalnog objašnjava nam tehnički direktor ovog preduzeća Sulejman Salihović:

“Do pucanja cijevi došlo je u trenutku kada je na potisnoj cijevi u crpnoj stanici tuzlanskog Vodovoda došlo do kvara. Naglo isključenje pumpe izazvalo je vodeni udar i zato je došlo do pucanja cijevi, zbog čega je grad ostao bez vode”.

Odmah po izbijanju ovog neobičnog incidenta angažovane su sve raspoložive snage JP Komunalnog i prišlo se otklanjanju kvara.

“Prema našim procjenama kvar bi mogao biti otklonjen večeras do 22 sata i tada ćemo uspostaviti režim niskog pritiska od 1 bar, tako će da oko ponoći biti vode u nižim etažama stambenih objekata, a u jutarnjim časovima-oko 6 sati biće uredno snabdjevanje vodom i viših etaža”, ističe Salihović.

Tokom dana zbog nestašice vode u teškoćama su se našle firme i radnje kojima je voda neophodna u obavljanju određenih djelatnosti, a među njima su brojni ugostiteljski objekti, pekare i dr./Š.G./

Vaš komentar na članak: