Približava se veliki praznik Kurban Bajram, kojeg će dočekati i mnoge osobe u stanju socijalne potrebe. Da bi im koliko toliko uljepešali praznik aktivisti Humanitarne organizacije Hadžisjki fond Zusammen iz Beča već su posjetili mnoge gradove u BiH i donirali pakete.

“Hadžiski fond i dalje istražuje one osobe koje su totalno zapostavljene i od naših humanitarnih organizacija, pa čak od naših viših organa vlasti države BiH, koji primaju plate i treba da se oni brinu, za takve osobe. Mi smo našli jednu nenu kako sprema sebi zimnicu, sušeći komu boranije i ne nadajući se ničijoj pomoći. Kaže da je nije niko do sada ni posjetio, a niti pomoć uručio, te da smo mi prvi koji smo je posjetili.Nena je zahvalna na našoj posjeti, moleći Allaha da nagradi sve one koji su dali svoja novčana sredstva za pomoć ovakvim socijalno ugroženim i ostarjelim nenama u BiH. Nedavno smo posjetili i Živinice, gdje smo Merhametu uručili 20 donacija paketa hrane i higijene za socijalno ugrožene osobe, kako bi i njima Kurban Bajram donio radost u domove”, rekao nam je hadžija Ramo Dahić-predsjednik HF Zusammen.

Živinčki Merhamet predsjednka hadži Envera Mahmutbegovića će ovih dana podijeliti pakete od HF Zusammen, ali i ostale vrste pomoći koje ovih dana prikuplja za socijalno ugroženuu populaciju./Š.G./

Vaš komentar na članak: