HF Zusammen: Donacija peleta Centru “Vrati mi osmijeh”

Nestašica peleta za grijanje prostorija djeci sa višestrukim smetnjama Centra “Vrati mi osmijeh” u Ljubačama
od danas je već prošlost. Po ko zna koji puta Humanitarno udruženje Zusammen Austrija iz Beča priteklo je u pomoć. Kamion firme ZH-Zola dovezao je preko 3 tone peleta za djecu sa višestrukim smetnjama.

Predsjednica Udruženja “Vrati mi osmijeh” Suada Poljić nije krila zadovoljstvo što će prostorije Centra od danas ponovo biti tople za mališane:

“I u najtežim trenucima pokazalo se da predsjednik HF Zusammen iz Beča, Ramo Dahić, misli na djecu sa višestrukim razvojnim smetnjama. Naime, ovih dana je preselio njegov brat Mehmed i to iznenada, pa je i u tako teškim i bolnim trenucima prisjetio se i naše djece. Hvala Hadžijskom fondu i predsjedniku Rami, čija humanost je dokazana i ovoga puta”.

Od kada Evropom vlada izbjeglička kriza Hadžijski fond i Ramo Dahić su u stalnoj aktivnosti pomoći izbjeglicama iz Sirije. Svakodnevno pomažu tim nesretnim ljudima u obezbjeđenju hrane, napitaka i higijenskih potreba, a o pomoći Centru “Vrati mi osmijeh” kaže:

“Mi svake godine doniramo pelet Centru, a ovo je drugi puta ove godine da smo smogli snage, da i pored velikih teškoća, zagrijemo dječije prostorije u Ljubačama. Zahvaljujući Šoping danu u ZH-Zoli donirali smo i više peleta nego što smo planirali, jer je bio popust tog dana 10 odsto. U Centru boravi oko 150 djece i njima je potrebna pomoć više nego ikome drugom, pa ćemo i u buduće nastojati obezbijediti potrebne donacije”.

Prije nekoliko dana Centar “Vrati mi osmijeh” posjetili su učenici osnovnih škola Đurđevik,  Gračanica i Višća, te Gimnazije Živinice i donirali su im paketiće, održali prigodan novogodišnji program i družili se. Tako će biti i narednih dana, kada će još neki kolektivi doći sa poklonima djeci sa višestrukim smetnjama u Ljubačama./Š.G./