Hadžijski fond Zusammen u Beču svakodnevno pomaže građane u BiH i šire, bilo da su u stanju socijalne potrebe ili obezbjeđenju sredstava za liječenje, ali i pomoć invalidnim licima. Danas je HF Zusammen izmamio osmjeh i na licu ratnog vojnog invalida Envera Smajića, koji je dobio moderna električna kolica.

Enver Smajić je rođen 1974.godine, a nakon ranjavanja 1995.godine u okolini Lukavca za vrijeme ratnih dejstava postao je 100 odsto invalid.Poslije ranjavana amputirane su mu obje noge i kreće se pomoću kolica. Nakon današnje donacije zahvalan je HF Zusmammen i kaže:

“Upravo sam dobio ova električna kolica, veoma su moderna i olakšaće mi kretanje po grad.Upućujem veliku zahvalnost Hadžijskom fondu Zusammen i njihovom predsjedniku Rami Dahiću. Ta kolica će mi koristiti u većoj mobilnosti po gradu i kvalitetnijem životu. Drago mi je što ima neko ko misli na invalidne osobe i pomažu nam od srca”.

Enver Smajić sa suprugom i dvoje djece živi u porodičnoj kući u Živinicama. Veoma je aktivan u Sportkom streljačkom klubu Konjuh, sa kojim je na raznim takmičenjima i turnirma osvojio niz medalja i pehara, a stvaranjem povoljnijih uslova za život sigurno će i dalje postizati zapažene sportske rezultate.

Predsjednik HF Zusammen Ramo Dahić kaže kako ulažu mnogo napora da pomažu ljudima, a zahvaljujući Eldaru Muharemagiću uspjeli su obezbijediti električna kolica za Envera Smajića. Inače ova kolica koštaju 1400 EURA.

“Ja sam se u ime Fonda, moje ime i ime našeg Envera zahvalio Eldaru Muharemagiću, koji nam rado izlazi u susret i pomogne na razne načine, pa evo i sada nam je pomogo u nabavci eletričnih kolica za ratnog invalida Smajića, kojemu želimo da olakšamo život”.

Tako to rade u Hadžijskom fondu Zusammen u Beču, a sigurno je da će već narednih dana obradovati mnoge građane, bilo da je riječ u prehrani, gradnji kuća, liječenju ili invalidnim kolicima./Š.G./

Vaš komentar na članak: