Humanitarna organizacija Hadžijski fond Zusammen iz Beča ove godine, kao i ostalih, postiže velike rezultate u prikupljanju sredstava za razne humanitarne potrebe. Nastoje i one najmladje navikavati da pomažu ljudima u nevolji, onoliko koliko je to moguće. Zato su dobili posebne kasice gdje mališani prikupljaju pomoć.

“Kada ovi mališani krenu ovakvim putevima i hairli djelima, od svojih malih nogu, ako Bogda za njih nema straha u njihovom životu i za njih nema šta da brinu njihovi roditelji. Neka je zahvala Allahu kada imaju takvu dječicu, koja su nam pokupila sve donešene spar kase, da bi se i oni uključili u humanitarne aktivnosti”, kaze predsjednik HF Zusammen Ramo Dahić.

Više puta smo pisali o djelima HF Zusamen i pomoći narodu u BiH, ali i izbjeglicama iz Sirije. Ovdje vidimo na fotosima kako pomažu ogladnjeloj djeci-zbjeglicama, o čemu Dahić kaže:

“Prozebli su i izmučeni, napaćeni, ne naspavani, zato dobro dodju naši friški halal sendvići i sokovi, kao i gardaroba koju ste donijeli, za ovu donaciju, zahvaljujemo se Amiru Omeroviću i na gardarobi Zumreti Osmanović i Mustafi Hadžiću, te molimo Allaha da ih nagradi ovog i onog svijeta”.

Vaš komentar na članak: