Danas je humanitarna ruka Hadžijskog fonda Austrije Zusammen iz Beča ponovo stigla u Ljubače-u “Centar Vrati mi osmijeh”, u kojem se nalaze djeca sa posebnim potrebama. Ovoga puta humanitarna pomoć se sastojala od dvije tone peleta, sredstava za održavanje lične higijene i poslastice za djecu.

Predsjednik HF Zusammen Ramo h.Dahić povodom ove posjete i vrijedne donacije kaže:

“Ovdje je riječ o djeci koja su ometena u svom psiho fizičkom razvoju i njima je svaka pomoć dobro došla. I pred narednu sezonu mi smo im, u okviru mogućnosti, obezbijedili pelet za grijanje prostorija, a tu je i ono što djeca najviše vole-razne čokolade i slatkiši, kao i četkice za zube i kaladonti, te razne vrste šampona, što će im, nadamo se, dobro poslužiti”.

Predsjednica “Centra Vrati mi osmnijeh” Suada Omić se zahvalila na vrijednoj donaciji i poželjela da se to nastavi:

“Mi smo dobili zemljište za gradnju novog objekta za djecu sa posebnim potrebama, kako bi stvorili uslove za normalan rad. Ipak smo sada u nužnmom montažnom smještaju i mi se nadamo da će nam Hadžijski fond pomoći i prilikom realizacije projekta izgradnje doma za ovu našu djecu”.

Svakako da HF Zusammen neće zaboraviti mališane, kao što nije zaboravio ni porodicu Zorice Divković iz Par Sela kraj TUzle, kojoj je uručena donacija od 100 Eura, kako bi pomogla svom sinu Andreu.

“Hvala Hadžijskom fondu koji ne gleda na boju kože i vjeru, već žel svima da pomogne, kao što je i moju obitelj obradovao za Božićni blagdan, kada smo prijatno iznenađeni vrijednom donacijom. Još jednom hvala i za ovo što smo ovoga puta dobili, kako bi i nas sunce ogrijalo”, rekla nam je Zorica Divković./Š.G./
 

Na slici: Istovar peleta nabavljen u  ZH- Zoli

Vaš komentar na članak: