Vijećnici u Živinicama nisu podržali prijedlog Sporazuma o izvršenju presude Kantonalnog suda u Tuzli, prema kojem trebaju isplatiti preko pola miliona KM firmi „Spreča“. Načelnik općine kaže da bi ovo moglo dovesti do blokade računa općine Živinice.

“Današnje neusvjanje prijedloga Sporazuma o izvršenju presude Kantonalnog suda u Tuzli prema firmi „Spreča“ moglo bi proizvesti ozbiljne posljedice. Dodaje i da je u proteklom periodu sa ovom firmom napravljen plan otplate duga koji iznosi više od pola miliona maraka. Prema tom prijedlogu Općina bi u narednih šest godina otplaćivala dug – kaže Samir Kamenjaković, načelnik općine Živinice.

Vijećnici Stranke demokratske akcije, koja predvodi većinu u Vijeću, smatra da do blokade računa općine Živinice neće doći. Kažu da su od načelnika tražili da se razmatra i rebalans budžeta za ovu godinu, jer još nisu ispunjene neke odluke, koje su vijećnici ranije usvojili.
Već naredne sedmice mogla bi biti održana nova vanredna sjednica vijeća na kojoj bi se rasrpravljalo o saglasnosti za isplatu duga prema „Spreči“.

Novih rokova neće biti, jer je Kantonalani sud u Tuzli donio pravosnažnu presudu. Rok za izršenje je 31. decembar./Emina Ibrić/

Vaš komentar na članak: