Moto klub Tuzla je počastvovan uzimanjem učešća u najvećoj humanitarnoj akciji pod nazivom “Solidarnost i Integracija u Europi”, koju pod pokroviteljstvom Europskog Parlamenta kao i svake godine organizuju Eurobajkeri (BBH Biker Brumi Hilfe i Bikers of Europe Charity).

Ove godine pomoć je bila usmjerena prema Rumuniji, a u Maju 2018 je planirana i odobrena na slijedeće četiri lokacije: Ohrid (MKD), Prizren (KOS), Goražde i Tuzla (BiH), sa startom u Ohridu i ciljem u Tuzli i to u periodu od 29. Aprila. do 13. Maja 2018.godine.

Ponosni smo na činjenicu da Moto klub Tuzla visoko kotira u Moto svijetu regiona pa evo i šire, kao i ukazanom povjerenju što preko našeg kluba ide i ova velika donacija za Tuzlu i TK i kojom se naš klub ponosno priključuje porodici Eurobajkera BiH sa predsjednikom Srećkom Borasom na čelu.

Pomoć, odnosno donacija koja se često kreće i do vrijednosti od milion eura i više, sastoji se od 15 do 20 šlepera prvenstveno medicinske opreme i aparata, bolničkih kreveta i pomagala kao i opreme za dječije domove, domove za penzionere i školske opreme koja će uz moto Eurobajkera >>MOBILNOST PREVLADAVA GRANICE I SPAJA KULTURE<< biti raspodjeljena na četiri lokacije od kojih je i jedna Grad Tuzla.
Predstavnici Eurobajkera, odnosno donatorska komisija na čelu sa predsjednikom dr. Hermann Munzelom, dolaze u zvaničnu posjetu 24. Novembra 2017.godine na Aerodrom Tuzla u 11:15 sati, tokom koje će utvrditi stanje i potrebe ciljanih institucija uz sastanke i obilaske istih tokom dana da bi se u subotu iz istog razloga uputili u Goražde.

Pomoć u Tuzli biće usmjerena prema UKC-u, Domu zdravlja, Domu penzionera i ambulanti Aerodroma Tuzla.

Za detaljnije informacije možete kontaktirati predsjednika MK Tuzla Almira Toromanovića na broj 062202020

Vaš komentar na članak: