Prva faza projekta obilježavanja sedmice prevencije karcinoma grlića maternice, koji je organiziran od strane Klinike za Ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u saradnji sa Udruženjem ginekologa i perinatologa Tuzlanskog kantona, Zavodom za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, ginekološkim službama Domova zdravlja TK i Udruženjem studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli “MEDICUS”, odigrala se danas, 19.januara i u općini Živinice.

U samoj akciji su učestvovali studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, koji su danas na info pultu postavljenom u trgovinskom centru “Aden”, Živinice, dijelili informativne brošure, te vršili edukaciju o važnosti redovnih ginekoloških pregleda, kao preventivne mjere u sprečavanju nastanka ove teške maligne bolesti. Interesovanje gradjanki Živinica za projekt prevencije karcinoma grlića maternice bilo je na zavidnom nivou.

Druga faza ovog projekta očekuje se u martu kada će biti održana stručna predavanja za studente svih fakulteta Univerziteta u Tuzli./D.Malkić/

Vaš komentar na članak: