Na zahtjev koji je podnesen Hadzijskom Fondu Zusammen Austrija od oboljelog borca Halida Goletica i oboljele njegove supruge, sa dvoje djece i mjesečnim primanjem od 55 KM, juče je uručena pomoć u hrani i higijenskim sredstvima u vrijednosti od 200 KM. Porodicu Goletić sačinjavaju četiri člana i žive na Trasi ka Bašigovcima u veoma nepodesnim uslovima.

Ramo Dahić je predsjednik pomenute fondacije i često pomaže ljudima u stanju socijalne potrebe:

“Obradovali smo ovu porodicu koja veoma teško živi od svojih 55 KM a još i dvoje djece ide u školu. Poklone su primili sa suzama u očima i nastojaćemo tako raditi u buduće. Pomogli smo preko 30 porodica na području općine Živinice u iznosu od preko 40 hiljada KM.Ističem još da je i Avdo Dahić pomogao ovoj porodici Goletića knjige za školovanje djece, što je takođe pohvalno.

Hadžijski fond Zusammen Austrija je aktivan i u drugim dijelovima TK, kao i širom BiH. I na Unsko-sanaskom kantonu isto toliko smo uložili, takođe i na centralnom dijelu Bosne, kao što ni jedan kraj Bosne nije zaboravljen, gdje je naša pomoć bila potrebna, bilo za liječenje ili prehrani, higijenskim sredstvima, kao i u donaciji kupovanje krava u nekim djelovima Bosne ili dogradnji kuća. Veliku pomoć u hrani i higijenskim sredstvima smo donirali narodu poplavljenog područja kod Zenice.

Zato Hadžiski fond moli sve građane dobre volje, da se učlane u naš Fond da bi spasili nečiji život ili napravili nekom krov nad glavom, kao što je Hadžiski fond to uradio kada je pomogao u izgradnji dvije kuće u okolini Brčkog, tri u okolini Tuzle i jednu u oklini Donjeg Vakufa. Na taj način smo obradovali nekoliko porodica i u pomoći u donacijiama krava i plus podjelili 140 invalidski kolica našim invalidima i zdrvstvenim ustanovama”, podsjeća nas predsjednik Hadžijskog fonda Zusammen Austrija Ramo Dahić.

Juče se Halid Goletić zahvalio dobrim ljudima Hadžijskog fonda i Rami Dahiću:

“Ovo je za našu porodicu velika pomoć i nemamo riječi koliko bi im se trebali zahvaliti. Obećali su da će mi ponovo doći i ja to ne mogu zaboraviti. Dobro je da ima tako dobrih ljudi kao što ih ima u Hadžijskom fondu”./Š.G./

Na slikama: Ramo Dahić prilikom posjeti porodici Goletić

Vaš komentar na članak: