Humanitarno udruženje Hažijski fond ZUSAMMEN u Beču osnovan je februara 2010. godine i nedavno je, 13.marta, obilježio 6 godina postojanja i uspješnog rada. Humanitarci ovog udruženja stizali su svuda i pomagali ljudima u nevolji. Teško je nabrojati sve što su postigli, pa čak i u nemogućim uslovima, kada su brojne izbjeglice iz Sirije prolazile Austrijom nastojali su ih, uz pomoć dobrih ljudi, nahraniti i pomoći da lakše podnesu svoju nevolju.

Odbor Hadžijskog fonda čine vrijedni članovi, koji rade bespoštedno svakim danom za svrsishodnost humanitarnih akcija koje Udruženje organizuje, za što su nagrađeni i Božijom nagradom i ovozemaljskim bezbrojnim zahvalnicama.

Na manifestaciji 6 godina postojanja i rada Hadžijskog fonda Austrije Zusammen prisustovali su gosti iz Bosne, kao i veliki broj članova ovog fonda, te Bošnjaci koji žive i rade u Austriji.

Na početku svečanosti glavni imam Džemata Gazi Husrev Beg iz Beča Mag.Hfz. Adil Makić proučio je Asere. Vrlo poučno i vrijedno predavanje je održao Hfz.Safet Husejnović i dr.prof.Zuhdija Adilović, voditelj programa je bio ef.Safet Omerović- imam u Džematu Mödling.

Ove godine je uručena Plaketa Zlatni Ljiljan “Humanista 2016.godine” hadžiji Rami Dahiću, predsjedniku HF Zusammen, koji je svojim humanim radom iskreno zaslužio najveće priznanje koje dodjeljuje Hadžijski fond Austrije.

Ovim putem Odbor Hadžijskog fonda Austrije želi da se zahvali svim donatorima i volonterima, koji su dali veliki doprinos postignutim uspjesima i pred kojima je joiš mnogo humanitarnih obaveza, a sve sa cilje pomaganja ljudima u nevolji:

Jer-POMAGANJEM drugima POMAŽEMO i sami sebi!-poruka je aktivista Hadžijskog fonda Zusammen iz Beča.

Na slici: Aktivisi HF Zusammen sa nagrađenim humanstom Ramom Dahićem

Vaš komentar na članak: