U posljednje vrijeme u mjesnim zajednicama Živincia dovršeno je nekoliko projekata, među kojima jedan za kvalitetniju pitku vodu i jedan rasvjete. Tako je u MZ Tupkovići svečano pušten u rad uređaj za automastsko hlorisanje pitke vode.Predsjednik UG Vodovod Fehim Mujčinović ističe da je dio sela imao teškoće oko snabdijevanja vodom, a uz to kvalitet nije bio siguran:

“Preko općine Živinice smo dobili aparat za automatsko hlorisanje vode, pa nam preostaje da povećamo kapacitet vodovoda, kako bi naših sto domaćinstava koja koriste ovaj vodvod imala dovoljno vode za svakodnevnu upotrebu”.

Uređaj za automatsko hlorisanje vode u pogon je pustio simboličkim pritiskom na dugme vd općinski načelnik Asim Aljić, o čemu je rekao:

“Mještani Tupkovića su veoma vrijedni i složni na ovakvim akcijama od zajedničkog interesa za selo. Drago mi je da je općina Živinice pomogla nabavku savremenog uređaja za hlorisanje vode, kako bi se spriječila potencijalna opasnost od zagađenja! Sada mještani imaju ekološki čistu vodu i takve projekte ćemo i dalje podržavati”, rekao je Aljić.

I u MZ Kovači bilo je razloga za radovanje, jer je u Fehrićima puštena na upotrebu ulična rasvjeta. Sami građani su prikupili novce, da bi sebi omogućili kvalitetniji život! Član Građevinskog odbora Omer Fehrić je zadovoljan odzivom građana, koji su sakupoli 22 hiljade KM i tako osvjetlili blizu 2 km svoje ulice.

Svečanim okretanjem prekidača svjetlo je prvi uključio općinski načelnik Asim Aljić:

“Primjer Fehrića je takođe za svaku pohvalu jer su sami prikupili novce, dok je učešće općine Živinice samo za priključak, tako da je svjetlo došlo i u ovaj dio naše lokalne zajednice. U narednom periodu nastavljamo sa daljom gradnjom infrastrukture, a posebno uređenje vodoopskrbnih objekata, koji su u prilično devastiranom stanju”.