Dugo očekivani projekat toplifikacije grada mogao bi usokoro početi sa realizacijom. Tako je najavljeno danas iz općinske administracije, gdje je načelnik mr.Hasan Muratović potpisao ugovor o Reviziji projektne dokumentacije za Prvu fazu toplifikacije grada, o čemu je rekao:

“Toplifikacija je najznačajniji projekat za općinu Živinice i jedino to do sada nisam uspio provesti u djelo, a obećao sam u predizbornoj kamapnji. Međutim, imali smo mnogo problema jer nije sve bilo u našoj moći. Sigurno ćemo i to uraditi, jer je Vlada odobrila novce u ukupnom iznosu od 6 milion KM, od čega je općini Živinice 1,5 milion KM za Prvu fazu toplifikacije, a to je za veliku podstanicu za zgrade koje imaju razvedene instalacione mreže. Već do kraja naredne godine ćemo nastojati realizovati i Drugu fazu toplifikavcije, čime bi pomenute zgrade bile u mogučćnosti da koriste centralno grijanje”, naglasio je Muratović.

Predsatvnik firme “Tehnobiro” mr. Sead Rešidbegović je istakao da neće trebati dugo vremena za reviziju projektne dokumentacije:

“Mi ćemo veom brzo završiti reviziju projektne domkumentacije, jer je projekat radila poznata firma Unioninvest i oni su to kvalitetno uradili, tako da ćemo sve završiti za 7 dana. Potom slijedi raspisivanje tendera, tako da bi za 1,5 mjesec mogli odrediti i izvođača radova na toplifikaciji grada”./Š.G./

Na slikama: Sa dnašnjeg potpisivanja ugovora o reviziji projektne dokumentacije za toplifikaciju grada

Vaš komentar na članak: