Večeras u 19 sati zatvoreno je svih 86 biračkih mjesta na području općine Živinice, osim jednog biračkog mjesta koje je jutros kasnilo sa otvaranjem 20 minuta, pa je toliko i produžen rok za glasanje. Predsjednik Općinske izborne komisje Muhamed Tulumović saopštio je rezultate izlaznosti građana općine Živinice:

“Glasanje je proteklo vrlo dobro, bez ikakvih problema, bolje nego ranijih godina, a čak nije bilo ni prepucavanja između političkih partija. Ukupno je izašlo na glasanje 30 388 birača, ili 56,18 odsto.Na području naše opštine imamo 53 061 upisanog građanina-birač u redovnim spiskovima i 1033 za glasanje u odsutnosti, što ukupno iznosi 54 094 registrovana birača”, rekao je večeras nakon što su prebrojane liste građana koji su izašli i obavili svoju dužnost.

Prema procjenama izlaznost građana je mogla biti i nešto veća, ali mnogi građani su došli sa ličnim kartama, čiji je rok istekao, tako da su morali donijeti drugi identifikacioni dokumenat-vozačku dozvolu ili pasoš, što neki od njih nisu željeli, te time izgubili mogućnost glasanja.

Među najuspješnijim rezultatima izlaznosti su Šerići i Priluk, gdje izlaznost na pojedinim biračkim mjestima je iznosila i preko 70 odsto. Pred općinskom izbornom komisjom slijedi utvrđivanje rezulatat, koje će trajati do jutarnjih časova, kada očekujemo nezvanične rezultate./Š.G./

Vaš komentar na članak: