Kako se približava veče sve je više građana na biračkim mjestima, kojih na području općine Živinica ima 85 redovnih i 2 za glasanje u odsustvu, pa se očekuje da će do 19 sati, kada se zatvaraju birališta, biti procenat izlaznosti preko 50 odsto. Na području opštine Živinice ima 54 510 građana upisanih u biračke spiskove.

Do 11 sati na birališta opštine Živinice izašlo je preko 11 hiljada građana, ili 21,35 odsto, ali je već u 15 sati izlaznost bila 42 odsto.

Oko 16 sati posjetili smo biračko mjesto broj 079A060 u Drugoj osnovnoj školi Živinice, gdje je upisano 470 građana, čija je izlaznost do tada iznosila 30 odsto.

U Tupkoviću je do 15 sati od 1994 registrovanih birača već glasalo 59 odsto.

Na određenom broju birališta prijavljene su nepravilnosti koje su uočili posmatrači određenih političkih partija. Glasačima je ponuđen novac za glasove, što je prijavljeno policiji, koja istražuje navode nakon prijava. Takođe u MZ Šišići jedna poltička stranka je postavila svoj štand, što je, nakon intervencije policije, uklonjeno.

Pozivamo sve građane koji još nisu iskoristili svoje pravo da izađu i glasaju, jer je do zatvaranja birališta preostalo nešto  manje od dva sata./Š.G./

Vaš komentar na članak: