Danas je Udruženje Izvor Selsebil organizovalo uspjelu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija pod nazivom ”Darujmo tečnost koja život znači” privukla je veći broj sugrađana koji su željeli darivati krv.

“Izvor Selsebil svake godina planira tri akcije darivanja krvi i ovo nam je prva ovgodišnja akcija koju organizujemo u saradnji sa Proaktive-udruženjem za promociju pozitivnih vrijednosti Živinice i Zavodom za transfuziologiju UKC Tuzla. Zahvalni smo i JZU Domu zdravlja Živinice na ustupljenom prostoru. Prema našim očekivanjima odziv je na visokom nivou, tako da je danas bila 61 osoba koja je darivala krv, a javilo se još 15 građana, ali nakon ljekarskog pregleda nisu mogli darivati tu dragocjenu tečnost za spas života unesrećenih ljudi. Uglavnom se radi o višestrukim davaocima, ali ima i onih koji po prvi puta dolaze darivati krv”, kaže nam sekretar Asim Smajlović.

Prema evidenciji Udruženja Izvor Selsebil rekorder u darivanju krvi je Omer Mešić, koji je do sada darivao 153 puta svoju krv i ovdje važi za jednog od najvećih humanista./Š.G./

Vaš komentar na članak: