Danas je Udruženje Izvor Selsebil organizovalo uspjelu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija pod nazivom ”Darujmo tečnost koja život znači” privukla je veći broj sugrađana koji su željeli darivati krv.

Izvor Selsebil u okviru svojih djelatnosti značajnu pažnju poklanja humanitarnim aktivnostima, o čemu smo više saznali od predsjednika Eldina Osmanbegovića i sekretara Asima Smajlovića.

“Zadovoljni smo današnjim odzivom građana, koji nas uvijek podržavaju u našim nastojanjima da damo doprinos rezervama tečnosti koja život znači za unesrećene ljude. Osim darivanja krvi organzujemo humanitarni “medicinski karavan”, koji posjećuje povratnička mjesta, pruža povratnicima medicinsku zaštitu i poklanja lijekove, a takođe konkretno pomažemo i u darivanju paketa za prehranu i higijenu”, ističu naši sagovornici.

Osim humanitarnih aktivnosti Udruženje Izvor Selsebil pažnju posvećuje odgojno-edukativnim aktivnostima, kao što su razni kursevi stranih jezika, predavanja, izdavačka djelatnosti i sl. Takođe, značaj se pridaje raznim sportskim aktivnostima i organizacijama turnira.

Među davaocima krvi bio je i Mirsad Butković, koji ističe da svake godine učestvuje u ovakvim akcijama. Takvog je razmišljanja i Dževad Zenunović, redovniu učenik akcija darivanja krvi.

“Naša je obaveza ako smo zdravi da pomognemo one koji su u stanju potrebe nakon nesreća ili drugih zdravstvenih teškoća”, ističu davaoci.

Današnja akcija darivanja krvi u prostorijama JZU Dom zdravlja organizovana je u saradnji sa Udruženjem Proaktiva i uz pomoć Zavoda za transfuziologiju UKC-e Tuzla./Š.G./

Vaš komentar na članak: