Danas je Sindikalna organiazcija JP Komunalno Živinice organizovala štrajk od 9 do 11 sati, a to su najavili i za sutra u isto vrijeme. Razlog štrajka, uz parkiranje mehanizacije iza zgrade općinske administracije su neisplaćene plate, ali i više od toga, što je općinskom načelniku dr.Samiru Kamenjakoviću, rekao sindikalni predsjednik Ešef Alibašić:

“Žalosno je da menadžment sebi daje plate, a nama radnicima duguje, mada je inspekcija naložila menadžemntu da nam isplati dugovanja u zakonskom roku.Još tražimo i neopozivu ostavku mendžmenta naše firme”, rekao je Alihodžić.

Načelniik Kamenjaković se obratio radnicima ispred općinske zgrade i obećao pomoć u vidu uplate sredstava koje općina duguje za usluge i to dvije rate, kako bi olakšao isplate primanja radnicima Komunalnog. Takođe je još rekao da je žalosno što radnici svoje plate i prava traže pred općinom, a ne u svojoj firmi.

Ukoliko radnici Komunalnog ne dobiju plate riješili su organizovati štrajk 16.oktobra. Uz to Sindikat moli građane za razumjevanje, jer su u pitanju egzistencijalni problemi, koje će nastojati riješiti./Š.G./

Vaš komentar na članak: