Juče je došlo do veklikog kvara i pucanja vodovodne cijevi u blizini sjedišta JP Komunalno Živinice. Do prekida u napajanju vodom grada Živinica došlo je zbog kvara pumpnog postrojenja u Crpnoj stanici na Sjeveru, koji snabdijeva vodom Tuzlu i Lukavac.

O velikom kvaru i angažovanju radnika Komunalnog na uspostavljanju redovnog sbnabdijevanja vodom direktor Sead Mujanović kaže:

“Zaposleni naše firme uložili su velike napore da otklone kvar u što kraćem roku, a kako znamo do prekida u napajanju je došlo zbog nestručnog i naglog isključenja pumpe, te je došlo do snažnog vodenog udara i pucanja cijevi. Kvar je otklonjen u noćnim satima, tako da danas od ranih jutarnji sati vode ima i u višim etažama stambenih objekata, a tokom dana naši radnici saniraju teren zbog izliva velikih količina vode, koja je natopila ovaj prostor gdje je voda izašla iz cjevovoda, tako da će pristup stanovima u ovim zgardama ponovo biti još na boljem nivou nego što je to bilo prije pucanja cijevi”.

Tokom dana voda je u cjevovodima bila mutna, ali će se tokom upotrbe izbistriti. Nadati se da do ovako velikih kvarova, posebno usljed nestručnog ruokovanja, više neće dolaziti!/Š.G./

Vaš komentar na članak: