JU Dječije obdanište: Podjeljene prve diplome predškolcima

Danas je bio najradosniji dan za djecu Dječijeg obdaništa koja su od aprila do juna uspješno pohađala i završila Program predškolskog obrazovanja. Zasluženo su dobili diplome koje ih vode u prve razrede osnovnih škola.

Svečana podjela diploma organizovana je u dvorištu ove odgojno obrazovne ustanove, u prelijepom ambijentu, čija je direktorica Sabina Andelić izjavila da se radi o veoma uspješnoj generaciji:

“Zadovoljstvo nam je reći da da su djeca uspješno završila obaveznih 15o časova Programa predškolskog obrazovanja, koje je trajalo od 2.aprila do 12.juna. U našem Dječijem obdaništu danas smo podjelili 54 diplome i čestitali smo djeci polazak u školu od septembra ove godine. Mislim da su potpuno spremni za izazove koje ih očekuju.

Na području naše opštine organizovali smo predškolsku nastavu u svih 9 osnovnih škola, tako da smo imali ukupno 539 polaznika predškolaca. U svim školama diplome su podjeljene, a danas smo zaključili pedagošku godinu podjelom diploma polaznicima Dječijeg obdaništa u Živinicama. Koristim priliku da istaknem veliko zalaganje i uloženi trud odgajateljica u svim školama, pa i našoj odgojno obrazovnoj ustanovi.Ova djeca će i dalje ostati kod nas u produženom boravku, koje organizujemo za djecu prva tri razreda osnovne škole”, rekla nam je direktorica Sabina Andelić.

Roditelji su izuzetno zadovoljni radom odgajatelja i svih zaposlenica JU Dječijeg obdaništa, što potvrđuje i realizacija nedavnog javnog poziva za upis djece u narednu pedagošku godinu, za koju je prijavljeno 254 mališana, a i dalje svakodnevno pristižu novi zahtjevi za upis djece./Š.Gadžo/