Danas je održana sjednica Vijeće roditelja JU Dječije Obdanište Živinice, a ovoj sjednici bili su prisutni i roditelj.Povod za održavanje sjednice Vijeća roditelja i roditeljskog sastanka ove odgojno obrazovne ustanove je podrška direktoru JU Dječije obdanište Živincie Bekiru Hasanagiću.

Naime, na sjednici Općinskog vijeća od 23.marta nije usvojen Izvještaj o radu JU “Dječije obdanište” Živinice, iako je prethodno usvojen od strane Upravnog odbora ustanove.OV je promjenilo i dva člana Upravnog odbora Dječijeg obdaništa, što je bio signal da bi uskoro moglo doći i do smjene direktora, s obzirom na novu parlamentarnu većinu u Općinskom vijeću.

Predsjednica Vijeća roditelja Maja Mušić je upoznala prisutne na sastanku o potrebi davanja jedinstvene podrške ditrektoru Hasangiću, koji je svojim radom u proteklih 1,5 godinu postigao zavidne rezultate i da nema razloga za političkim pritiscima i smjenama onih koji dobro rade svoj psoao, tim prije što je Hasanagić na poziciju direktora izabran na osnovu raspisanog konkursa.

Vijeće roditelja JU Dječije obdanište Živinice uputilo je pismo-obavijest za javnost slijedeće sadržine:

“Poštovani načelniče i gospodo vijećnici, ovim putem vam se obraća Vijeće roditelja JU Dječije obdanište Živinice, a sve pod brigom i predpostavkom nadolazeće smjene direktora jU Dječijeg obdaništa Živinice, gosp Bekira Hasanagića.

Naime, Odluka koja je donesena na sjednici OV od 23.marta, a tiče se usvajanja, odnosno neusvajanja Godišnjeg izvještaja o radu JU Dječije obdanište, izmjene dva člana Upravnog odbora iz reda roditelja
i reda zaposlenih, duboko nas je kao roditelje i korisnike ove ustanove potresla i u jednu ruku sve obavezala da i mi dignemo svoj glas i pokušamo na ovaj način pokazati svoje zadovoljstvo dosadašnjim radom ove ustanove na čelu sa Bekirom Hasanagićem.

Kao roditelji djece ove ustanove svi smo složni u jednome, a to je da je Dječije obdanište Živinice postiglo jedan veliki napredak od kada je direktor Bekir Hasanagić. Poboljšanje se odnosi na kvalitetniji boravak mališana u obdaništu u svakom slmislu, počev od ododgojno-obrazovnih zadataka koje ispunjavaju odgajateljice i drugi uposlenici Dječijeg obdaništa, a sve to uz pomoć sredstava za rad koje im nesebično obezbjeđuje menadžment na čelu sa direktorom. Slijedi pravilna i raznovrsnasa ishrana djece kojom smo takođe jako zadovoljni. Zadovoljni smo za sve sretne trenutke koje djeci pruža ova ustanova, a tiče se raznih pozorišnih predstava, priredbi, odlazaka na fakultativne izlete i izlete u prirodu, a sve u svrhu obrazovanja djece.Tiče se i novogodišnje tradicionalne priredbe, majske tradicionalne priredbe na kojoj smo uživali svi mi roditelji, a to sve bez bilo kakve novčane naknade roditelja. Da ne spominjemo besplatne radosti, novogodišnje paketiće, CD-ove sa svih priredbi, besplatne fotografije itd.Djeci je obezbjeđeno sve, a bez da se od roditelja tražila bilo kakva novčana sredstva, izuzimajući dobrovoljne priloge roditelja za dječiju biblioteku, koja je tajkođer doživjela svoj veliki razvoj, a koju do tada djeca nisu imala priliku imati. Djeci su obezbjeđena raznolika sredstva za intelektualni rad, pribori za pisanje, crtanje, modeliranje i drugo, te raznovrsne igračke kojima su mališani bili obradovani svaki mjesec i to sve bez ikakve finasijske pomoći roditelja.

Sva pažnja i ljubav, sredstva za kvalitetan rad u jednoj ovakvoj ustanovi potekla je od sadašnjeg menadžmenta gospodina Bekira Hasanagića i zato iz bojazni da će djeci sve to dosadašnje biti oduzeto mi vas molimo da preispitate svoju odluku i stavite se u kožu jednog zabrinutog roditelja i pomognete da ova ustanova zadrži jednog ovakvog čovjeka. Čovjeka koji je do sada nizao samo uspjehe u svom radu, na čijem radu mogu da pozavide veće općine i njihove odgojne ustanove, koji svoje uposlenike podstiče na rad i od njih dobije samo pozitivne ishode, sa kojim roditelji imaju jedan divan prijateljski odnos i koji na kraju stavlja dijete na prvo mjesto.

Zbog svega navedenog ovoj ustanovi treba jedan ovakav čovjek i zato dižemo svoj glas, pa vas pitamo gospodo vijećnici -šta je više od ovoga potrebno i kave to rezultate nije postigla ova ustanova? Nemojmo odbacivati ono što je dobro, još jednom vas mole roditelji djece koja pohađaju i vole ovu ustanovu. Razmotrite vašu odluku, a mi ćemo se nadati pozitivnom rješenju, a sve u cilju da našoj djeci i djeci koja tek dolaze bude bolje”.

Ovu obavijest i pismo načelniku i Općinskom vijeću podržali su jednoglasno roditelji na današnjem sastanku u Javnoj ustanovi Dječije obdanište Živinice./Š.G./

 

Vaš komentar na članak: