Danas je menadžemnt JU Dječije obdanište Živinice upriličio prijem za članice Zlatne dobi, sekcije pri Crvenom križu općine Živinice. Tom prilikom polaznici su pripremili prigodan program, recitovali su i pjevali razne pjesme, za koje su nagrađeni aplauzima.

Ovo je bio nastavak uspješne saradnje Zlatne dobi i Dječijeg obdaništa, čije su polaznike članice nagradile raznim voćem i sokovima.

Predsjednica Zlatne dobi Mira Boro je takođe recitovala svoju pjesmu “Žuna”, uz pomoć mališana, tako da je to bila jedna zanimljiva mala radionica između najstarijih i najmlađih sugrađanki i sugrađana.

“Imamo lijepa sjećanja na Dječije obdanište koje ima dugu tradiciju, tako da su ovdje dolazila naša djeca, a sada i unučad. Radujemo se što ih lijepo pazite i odgajate, što smo mogli zapaziti danas tokom pripremljenog programa.Sam objekat i dvorište su uređeni i pravo je zadovoljstvo da nam djeca odrastaju u takvom okruženju”, rekla je Mira Boro.

Direktorica Dječijeg obdaništa Sabina Andalić se zahvalila na posjeti i pozvala je članice Zlatne dobi na završnu manifestaciju u BKC 30.maja:

Duga tradicija uspješnog odgojno obrazovnog rada

“Naša Javna ustanova egzistira od 1964.godine i za taj dugi period stvorili su se potrebni uslovi za rad s najmlađima, tako da nastojimo održati kvalitet odgojno obrazovnog rada na visokom nivou.Primamo djecu od 6 mjeseci pa do tećeg razreda osnovne škole. Svi zaposleni u radu s djecom su visoko obrazovane osobe i veoma stručne u obavljanju svog posla. Ovdje su ranije bili takođe uspješni direktori Fatima Hurić, Nada Hrustić, Dževad Zejćirović i drugi. Uvijek nastojimo direktora izabrati među zaposlenima našeg kolektiva, koji najbolje poznaju problematiku i djelatnost kojom se bavimo”, rekla je direktorica Sabina Andelić.

Tokom programa, osim recitacije predsjednice Zlatne dobi Mire Boro i ostale članice pokazale su šta znaju! Tako je Radojka Mijatović svirala narodna kola na fruli, a uz zvuke sintisajzera-klavijatura profesora Nedžada Glavinića sve članice pjevalu se “Ne klepeći nanulama”, “Snijeg pade na behar na voće” i druge pjesme. Ocjena profesora je visoka i predložio je formiranje hora Zlatne dobi, što bi bio jedinstven primjer kod nas.

Članice Zlatne dobi upoznate su s aktivnostima Dječijeg obdaništa u cjelini, kao i jučerašnjom akcijom koja je izvedena u okviru “Aprila -mjeseca čistoće”.Naime, mališani su sa odgajateljicama učetvovali u uređenju dvorišta i sađenju cvijeća, tako da su dali svoj doprinos ljepšem izgledu grada./Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: