JU Dječije obdanište: Priznaje istaknutoj odgajateljici

U Javnoj ustanovi Dječije obdanište Živinice po prvi puta obilježili su Dan predškolskih ustanova 7.oktobra. Tog dana na izletištu Zlaća okupili su se odgajatelji predškolskih ustanova Tuzlanskog kantona. Poznato je da se Svjetski dan učitelja obilježava 5.oktobra, ali su to predškolske ustanove pomjerile za dva dana kasnije, pošto se radi o djelatnosti šireg interesa i nisu mogli zatvoriti obdaništa radnima danima, tako da je obilježavanje pomjereno za prvu subotu.

Povodom tog značajnog dana nagrađen je jedan broj istaknutih odgajateljica predškolskih ustanova TK, a među njima je i Muzafera Goletić iz JU Dječije obdanište Živinice. Direktorica Sabina Andelić puna je hvale za Muzaferu i tim povodom je rekla:

“Nama je posebno zadovoljstvo što je nagrađena naša odgajateljica za dugogodišnji uspješan rad i nesebično zalaganje u JU Dječije obdanište, te postigla zapažene rezultate u odgojno obrazovnom radu djece predškolske dobi”.

Odgajateljica Muzafera Goletić zahvalila se za nagradu i obećala da će i dalje nastojati biti na visini zadatka:

“Lijepo je kada u povodu našeg prosvjetarskog praznika dobijete ovako važno priznanje. Drago mi je da je moj rad prepoznat, pa je to za mene obaveza više da nastavim sa uspješnim radom na odgoju i obrazovanju djece i time dati svoj doprinos njihovom pravilnom odrastanju”.

Tokom dana bilježimo nove aktivnosti u JU Dječije obdanište, koje je posjetilo Udruženje za ruralni razvoj PREC. Direktorica Sabina Andelić ističe da su vrata za saradnju otvorena za sve subjekte naše lokalne zajednice, pa i PREC:

“Predstavnici Udruzenje porodica PREC Živinice danas su posjetili našu ustanovu zajedno sa svojim gostima, studentima i profesorima iz Francuske -MFR La Palma. Studenti su na studijskom putovanju, te su tako stigli i do nas. Posjetili su sve odgojne grupe, prezentirali svoj rad, a takođe su predočili viziju svojih aktivnosti i rada u narednom periodu.Najviše su se interesovali za raspored dnevnih aktivnosti djece ovog uzrasta, koji pohađaju našu predškosku ustanovu”, rekla je direktorica Sabina Andelić./Š.G./