Sinoć je u velikoj sali BKC-a održana peta po redu manifestacija “Završnog dječijeg stvaralaštva”, koju su pripremili polaznici JU Dječijeg obdaništa Živinice. Vrijedno osoblje i njihovi polaznici pokazali su veliko umijeće u svim vidovima stvaralaštva koje su pripremili.

Prisutni su bili oduševljeni programom mališana Dječijeg obdaništa. Tako je na bogatom repertoaru publika mogla vidjeti uspjele nastupe drmaske sekcije, hora, folklora, plesnih grupa, recitatora i drugih sadržaja kulturnog stvaralaštva.Nastupili su mališani iz mlađe, srednje i starije grupe, te školske grupe.

Evo ukratko impersija posjetilaca nakon održane sinoćne priredbe-Senija Alpers:

“Bila mi je čast doživjeti mališane, jer je njihov trud ispunjen s puno ljubavi, kao i pedagoških vrlina.Hvala vam svima za ovu nezaboravnu poslasticu u mom životu. Svima vam želim svako dobro, sretno i uspješno djetinjstvo”.

Mirela Spahija: “Čestitam na završnoj manifestaciji i osoblju na uloženom trudu, koji je rađen s puno ljubavi i da vam i naredne godine budu sretne”.

Almira Mumić: “Prelijepo je bilo, svaka čast dječici, a i svim zaposlenim u JU Dječije Obdanište”.

Direkotr JU Dječije obdanište Živinice Bekir Hasanagić zadovoljan je uspjelim predstavljanjem Završne manifestacije dječijeg stvaralaštva:

“Uspješno smo priveli kraju “Završnu manifestaciju dječijeg stvaralaštva” i drago mi je da su prisutni u sali bili veoma zadovoljni onim što su vidjeli. Hvala svima koji su nas podržali, JU “Bosanski kulturni centar” Živinice, JU “RTV Živinice” (koja je bila medijski pokrovitelj manifestacije), kao i svima onima koji su sinoć napunili veliku salu Bosanskog kulturnog centra. Ovu priliku koristim da pohvalim naše predškolce koji su uspješno savladali predviđeno gradivo od 150 časova, tako da spremno dočekuju svoj prvi susret sa školom početkom septembra ove godine”.

Direktor Bekir Hasanagić takođe se zahvaljuje kompaniji Vega-Mix koja je mališanima donirala 190 paketića./Š.G./

Na slici: Predškolci uspješno okončali pripremu za polazak u školu

Vaš komentar na članak: