Juče je u OŠ Dona Višća održano općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći za učenike osnovnih i srednjih škola. Grupa mladih živiničkih gimnazijalaca je pokazala da je u potpunosti osoposbljena za pružanje prve pomoći.

U organizaciji Crvenog križa Živinice mladi su se takmičili i pokazali vrlo dobra znanja iz pomenute oblasti spašavanja ljudskih života. JU OŠ Višća je na dostojanstven način prihvatila 12 ekipa koje su se takmičile u pružanju prve pomoći. Senad, Belma, Mustafa, Amela, Selma i Šahza, spoj mladosti i iskustva uz asistenciju prof. Seada Noćajevića, ekipno su briljirali u svim tehnikama pružanja prve pomoći.

To je ekipa prve pomoći koja se redovno družila u školi dva puta sedmično i uvježbavali se, kao da će takmičenje da bude svaki dan. Osvojiše drugo mjesto, iako im je malo falilo da budu najbolji. Ali, kažu iduće godine uspeće se na tron.Čestitke za Senada, Belmu, Mustafu, Amelu, Selmu i Šahzu.

U konkurenciji omladine prvo mjesto je osvojio Tim mladih CK Živinice, dok je u konkurenciji podmlatka od 9 ekipa osnovnih škola općine Živinice najbolja bila ekipa prve pomoći OŠ Bašigovci./Press Gimnazija/

Vaš komentar na članak: