JU Gimnazija: Godina velikih uspjeha

U velikoj sali Bosanskog kulturnog centra svečano je obilježen 9.maj-Dan Javne ustanove Gimnazija Živinice. Tim povodom održan je prigodan kulturno-zabavni program, kojem je prethodilo intoniranje državne himne BiH, kao i obraćanje zvaničnika škole i gostiju.

Direktor Gimnazije Sanel Mumić istakao je postignute rezultate i pohvalio učenike i profesore za postignute uspjehe:

“Od septembra nove školske godine Gimnazija Živinice, pored općeg smjera, po prvi put u historiji postojanja, dugoj 54 godine, uvodi novi tip gimnazije-Gimnaziju informacionih tehnologija. Dakle, nove generacije imaju mogućnost da steknu znanje iz IT tehnologija. Osnovci u završnim razredima koji se odluče za nastavak školovanja u Gimnaziji Živinice, a posebno koji se odluče za GIT opredjeljuju se za uspješnu karijertu i jedan od najzdravijih i najtraženijih privrednih sektora u BiH i svijetu.Infrastrukturno i kadrovski smo spremni odgovoriti izazovima jer od 2010.godine Gimnazija radi u novim prostorijama.Zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom zajednicom, kao i privrednim subjektima naše općine, u toku ove godine, opremili smo kabinete sa LCD plazmama i novim namještajem.Relax soba je jedan od projekata koje smo realizovali, opet uz podršku onih koji imaju društvenu odgovornost.Sve se radi s ciljem da poboljšamo i olakšamo uslove rada i boravka našim učenicima.Dan škole je prilika da se osvrnemo
i pohvalimo naša postignuća.I ove godine učenici i njihovi mentori su ostvarili dobre rezultate u nastavnim i vannastavnim takmičenjima od lokalnog do međunarodnog niovoa”, rekao je direktor Mumić.

Mumić se potom zahvalio privrednicima koji pomažu školu, zahvalio se kolegama, Školskom odboru, Vijeću roditelja i Vijeću učenika, Općini Živinice i svima koji su na bilo koji način doprinijeli boljem radu škole.

Svečanost u povodu Dana škole JU Gimnazija bila je prilika da se dodjele pohvale istaknutim učenicima i zaposlenicima za postignute rezultate, te zahvalnice organizacijama i pojedincima za uspješnu saradnju u realizaciji programskih zadataka škole.Pohvale i druga priznanja učenicima i profeosrima uručili su direktor Sanel Mumić, predsjednik Vijeća roditelja Avdo Memić i profesor dr.Redžo Butković.

Za učenika generacije školske 2017/18. godine u JU Gimnaziji proglašen je Dario Kulić, koj je nagrađen prigodnim poklonima od svoje škole i općine, koju je u ime načelnika, uručio mr.Said Čerkezović i obećao da će naša lokalna zajednica uvijek podržavati i nagrađivati ovako uspješne učenike. Zahvaljujući proglašenju za učenika generacije Dario Kulić je već osvojio stipendiju od hiljadu KM za narednu studijsku godinu.

Svečanu akademiju JU Gimnazija u povodu 9.maja-Dana škole, uljepšali su članovi raznih sekcija,pjesnici Petar Lučić, Belma Ramić, sestre Lukić-Sara i Laura pjesmom Ružica si bila, te folklorna i horska sekcija./Š.Gadžo/